Sunday, March 25, 2012

Konvensyen Bidadari Dunia 2012

Bunyi macam best gler.haha.moga bakal ibu itu bsemangat dan ceria disamping bidadari dunia?lol





Weekend ni melepak di PICC lake dekat taman empangan sambil membelek2 catitan Robin Sharma - The Leader Who Had No Title. BEST!

and lunch td sempat jgk jumpe old fren and his family dkt Restoren Thai Kung..wah dah anak dua..this is also INTERESTING!

tomorrow will be in the ofis. the day after tomorrow touch down to Miri and the day tomorrow after tomorrow on job at Laut China Selatan for days!WAHAHA :D

Saturday, March 10, 2012

Kebahagian Hakiki

hahaha (senyum dgn mata pejammm)..buat pertama kalinya di tahun 2012 terasa mahu menulis.

subhanallah, alhamdulillah, allahuakbar
segala puji hanya padaMu ya Allah, yg Maha berkuasa, yg Maha Agung.

aku mengaku aku adalah hambaMu,
yg amat dan tersangat lemah,
mudah terpandu oleh masa penglihatan,

kekuatan itu adalah pasti dan nyata,
pinjaman dan kehendak dariMu,
Kejayaan itu adalah kebahagiaan,
dan ramai yg berjaya,
malah ramai yg rasa bahagia,
itu adalah benda biasa..

A: "aku nak tanya ko sikit la.."
B: "ape dia, tanya je la.."
A: "ape benda dlm hidup ko..yang ko rasa..mcm excited giler babi ah!"
B: "errr..bakpo tanya gtu boh?"
A: "sbb matlamat hidop xbapo jelas..sbb..yer aku rasa excited..tp masih tak rasa excited giler babi!..u got me?"

cont..............

ya Allah..ya Allah..ya Allah..
subhanallah...alhamdulillah..allahuakbar!
terima kasih ya Allah, aku masih bernafas...walau tak bayar
terima kasih ya Allah, nikmat Kau beri tak terkira..
terima kasih ya Allah, walau kdg2 aku leka dan lalai..kau terus menerus bg nikmat..

kerana Kau ya Allah..yg Esa, yg Satu,
yg Maha S.E.M.P.U.R.N.A!

pinjamkan aku sedikit kekuatan..utk beribadat kpdMu..
dan sentiasa mengingatkan aku kpd kematian..
moga matiku dlm iman-kpd-Mu.
ameen.