Sunday, July 24, 2011

Comfort Zone

Baru lepas blogwalking..huh..life life life..
masa terus berlari-lari..aku ingat sedang mengejar tp mcm merangkak2 jer~hahah
masalah juga wei bila xde masalah..so life kena ada masalah..
wahhh...comfort zone..kena kuar dari comfort zone..kena rs susah cket..
apekah?smua org tahu je psl benda neh..basis yg sgt2 basis!

lupe..harus syukur..not enuf effort..willpower needed to drive the body thru hurdles plus obstacle.ahh loser..loser...loser..life begin at year wut? tell me tell me!

dem insomnia..supper or sleep..no more studi or stado..hahahaha.. murmuring.

WAKE ME UP~! ^__^

comfort zone i hate! :D

Sunday, July 17, 2011

Emergency-kah??

How emergency is so called emergency?
apsal aku rasa nak menulis..sebab bila update status kat fesbuk rasa xde privacy...
aku suka privacy..tapi kadang2 lah...huarghhh dlm masa setahun sebulan ni..xrasa hidup dalam privacy pun..nak tawu kenapa?sabar2...

kringgggg...eh bukan begitu lah bunyi phone aku..tapi time tu aku xleh nak pick-up phone sebab aku berada dalam bilik yg paling ber-privacy kat dunia neh..haha..tapi aku pegang phone tu sebab tengah layan game smbil layan nature call.. (wahhh boleh tak?! grrr!!) siapa2 tak paham lantak korang lah!!

bila seseorang itu call aku push button end call.
pastu cepat2 dpt message. "Emergency. jawab fon"

uihh..pehal pulak dia ni...so laju2 aka cepat2 aku cuba utk keluar dari bilik penuh privacy itu..
maka terbantut lah games yg aku layan td sambil layan nature call itu..

dan apabila masuk di pintu ofis, haa aku call dia balik..pe benda emergency wei??

"wei ko tolong tgk kt ext phone aku tgk berapa no dia??ko tlg tgk dkt kabel cucuk wayar lan tuh...sebelah tu utk phone..ko tgk no dia brapa...aku tgh isi form nk pindah ofis niii...ko ingt x dlu2 ko isi form ni..bla..bla..bla..."

arghhhhhhhhhhh..ini dia ckp emergency?!!! (dalam hati je la... T____________T)

sedih kan...



TAK NAK TULIS LAGI DAH..GERAMM TAPI LAWAK AHH BDK HINGUSAN ITU!! ARGHHHHH

Sunday, July 10, 2011

Gaya Hidup Sihat

Healthy Lifestyle?
hurm..ape mau tulis..adakah gaya hidup aku sehat?
wahaa..mcm tak dan aku xbleh tulis psl gaya hidup aku..


nway still i have to do something psl news letter 1st edition bakal kuar..
sape suh jd comtte?wakaka

-stop smoking (sape xtawu mosazu smoke haa?-dem!!)
-amalkan exercise - jalan, jog, hiking? (anyone?)
-kurangkan berat badan
-bgn awl pagi..whatever u do earlier is better! even marriage!haha
-xnk stress!apsl kepala aku botak haa??aku tak stress pon oke! T__T (tba2 terasa sexy..lol!)

sbb tu senang rs ngantok..berat badan btambah and..huhh smoking which is very bad..i have to admit it but still rasa menyesal try dulu even my 1st cigar was my dad yg punye..

keje2..report2 kne settle cepat2..pastu kne arghhh draw my career path btol2...need it!
paling penting disiplin and FOCUS! *__*

Sunday, July 3, 2011

Live Life~

After one year working life...


yeay! i have no saving at all! ^^
but..i believe whatever happen to me in life always happen for goods.
ya Allah..guide me with your hidayah and save me with barakah.

Alhamdullillah..masih mampu tersenyum berjalan merentasi masa ^^