Monday, March 14, 2011

Terima Kasih


Tiada kata2 dpt aku luahkan..speechless..
Dia amat bermakna dalam hidupku..
Thanks byk2 syg...

~her drawing~

Aku framekan perasaan dalam hati..
bersama2 harapan masa depan..
melangkah maju bersama..
menuju redha ilahi..
^____^

-end-

Monday, March 7, 2011

Sabri The Wiseman

sabri the wise-man..
awl2 dah dpt gelaran...
haha..mereka2 telah tpedaya dgn rupe ku yg mature ini..
bestnye trening..
the first trening within petronas kt permata...

sape suh bg teka teki mgarut..
aku jwb mgarut pn btol..lol..
wakaka..
ade duit 50sen..naik bas tambang 60sen..how?
lol..senang nk mampos soklan!

argghhhh aku penat!
jalan di kL mmg ampeh!
salah jalan benda biasa..
wahaha..sabar je la..
jem makin hari makin teruk...
smp habis gardenia yg aku bwk..
BS..gila babas!!

everyone stands up..
DO EXACTLY WHAT I DID!
johny5x
johny..wuuu..johny4x..
wahaha..bergelak ketawa bsama mereka...
(aku kena denda sebab masuk semenet lmbt after break)
padan muka mereka..ambik ko nk funny joke la kunun..

wahaha..
aku merasakan tekanan..
PMS - performance management system..
nyampah2...
kenapa???!!!!
arghhhhhhhhhhhh

esok lg sehari..d permata..
lps tu kne bdepan dgn bos di ofis..
dgn workload yg tah pape..
iskk..stress...cmane nk achieve stretch target??

layan je la...
sabar2..
ya Allah..sabri mau sabar..
sabri xkuat tanpa pinjaman sabar dariMu..
kesabaranku..
patutlah aku sentiasa diuji dgn sabar...
ya Allah...aku mahu sentiasa bersamaMu..mengingatiMu..
peduli ape org kata..Kau tetap Nombor SATU yg Maha Esa!

p/s: esok bsama butterfly! ^^

Saturday, March 5, 2011

Aku mahu hidup bahagia...

ya Allah yg Maha Kaya..
Kau lebih mengetahui..
yakinkan aku ya Allah..
qada qadar mu adalah yg terbaik utkku..
yakinkan aku ya Allah..
erti hidup pd memberi..
kaseh dan syg..demi cintaku kepadaMu..
yakinkan aku ya Allah..
tiada yg pahit dalam ujianMu...
semua itu hanyalah perasaan dan godaan setan naklatullah..
yakinkan aku ya Allah..
hidupku adalah milikMu..
segalanya adalah milikMu ya Allah..
tetapkanlah hati aku bersamaMu ya Allah..

hari2 yg aku lalui..
adalah hari2 pemberianMu..
maka berkatilah perjuangan yg tak seberapa ini..
dari hambaMu yg byk dosa..
yg hidupnya lemah tanpa kekuatan dariMu..
semoga aku dapat merasai nikmat bahagia..
hakikat bahagia..dalam hidup dunia sementara..

jika benar syurga dan neraka menjadi neraca ukuranMu..
jika benar dosa dan pahala menjadi pertaruhan..
jika benar setiap nafas yg aku hirup menjadi tanda ingatanMu..
yakinkan aku ya Allah..
kehidupan ini akan bermakna utk aku..
kehidupan ini akan ada ertinya utk aku..
kehidupan ini tidak sia2 dari pandanganMu..

aku menadah tangan memohon redhaMu..
yg Maha mengetahui segala2nya...insyaAllah..

kunfayakun~

Say "S" for Sabri! ^___^V

08/02 - labuan - witness function test smart well (WiFi)
10/02 - naik swisco dari ASB ke teknik berkat
02/03 - naik swisco lg dari teknik berkat ke ASB (satak black pepper yg mantap di mawilla)
03/03 - labuan airport ke klia

>>>>>>

04/03 - siakap 3rasa, kerabu campur, paprik ayam, sup campur, ayam goreng, kailan ikan masin

~with butterfly! ^^

05/03/2011 & 06/03/2011 - jeng jeng jeng..hopefully everything will be alright as plan~

Friday, March 4, 2011

Nuisance

huarghhh tekanan jiwa..tekanan perasaan..
sabri..sabri..bila la kau nak berubah..
dasar buluh betung..bukan lg rebung..keras..
sikap hari ini mempengaruhi sikap akan datang..betul ke?
aku takut..amat takut dengan kenyataan...
apekah satu hari nanti..
bila si dia aku miliki..
dia tetap bersama2 mereka..
turut sama bergelak ketawa disamping aku..
dasar hipokrit mampukah aku tersengeh melayan karenah mereka..
hahahaha..kuat jeles..bodoh la kau..
geram2...benci perasaan ini..
sampai bila ya Allah..aku benci dengan mainan perasaan bodoh ini..
aku tak nak jd hipokrit..kdg2 terpaksa demi yg tsayang..
ya Allah..kuatkan lah aku..bukan perhatian yg ku pinta..
tp sedarkanlah kami akan erti satu phubungan...
hancurkan rasa tidak dihargai dihati aku..
biarpun bukan realiti..aku mahu merasakan..
semua org menghargai kehadiran aku.. (bodoh bukan?hahaha)

aku sedar aku insan biasa..
tidak punye apa-apa..
tiada harta...
tiada paras rupa..
tidak ada satu pun yg best pd diri aku..haha
tp ada kah seseorang? yang mampu menaikan diri aku..
dikala aku sendiri men-down-kan diri aku..hahaha
utk aku berdiri..aku tahu aku juga insan seperti mereka..
tapi aku mahu melengkapkan diri..utk peneruskan perjalanan hidup ini..
hingga ke hujung sana..menemui Dia yg Maha Lengkap!

gila babas la kau ni..
tidakkah kau yakin..
manusia diciptakan sebaik2 kejadian..

hmm..patutlah..semua manusia sama..
antara kau dan mereka adalah sama...
sbb kau juga hanyalah manusia seperti mereka..
tiada beza..tiada apa keistimewaan...
takkan la kau nk bandingkan dgn binatang..
itu tonjolkan kelebihan kau?haha
manusia dgn manusia..adalah sama...

hanya Dia yg Maha Agung..
Maha Berbeza..
Maha Istimewa..

ya Allah...tidakkah Kau tahu aku amat menyintaiMu?
bimbinglah aku ya Allah..berilah aku peluang..
aku tak mahu lalai dari mengingatiMu..
dasar manusia tak sedar diri..
kenapalah kdg2 aku tewas dgn pujuk rayu setan laknatullah itu!!!

-end-