Monday, October 25, 2010

Kita Tak Pernah Dewasa

Salam.. :D

Terasa amat kekok untuk aku kembali menulis. Yep, aku bukan blogger yg tegar mcm korg2. Tapi kadang2 bila aku tgk blog ni lame tak terusik..sayu la plak..hahaha..cubaan untuk mendelete dah berkali-kali, at last aku biarkan je seperti rumah usang tak bertuan..uii jangan berhantu sudah!

2010..hmm tahun yg amat pelik bagi aku, tahun aku mula melangkah ke alam pekerjaan dan tahun yg mengetuk dinding hati bertegur cukup dewasakah aku? Tahun ni jugak, bermacam-macam dugaan yang menimpa aku. Hinggakan hati yg mereka katakan bahagia, happy, ceria merundum dengan jayanya..huhuu..terasa jugak la spoil mood konvo aku tahun ni. tapi..konvo tetap konvo..sampai jgk family bersama-sama meraikan di chancellor hall di utp tu ^^

"tenang giler ko spanjang konvo..mcm xde pape berlaku..respek r!"

Kata seorg member akrabku..hehe..senyum je la yg mampu aku lontarkan..yer mmg berat ujian dariMu..tapi itulah hakikatnya..segala yg terjadi adalah yg terbaik untuk aku. aku hanya cuba untuk menerima semuanya dgn redha dan sabar..kdg2 kata yg terkeluar mencarut2 kecewa hanya sekadar medium untuk memujuk diri sendiri..astaqfirullah..teruk gler ko sabri!

DBR 9312 <--- yang ni mmg amat aku rindui skg..ya Allah sayangnya Kau pada aku..bukan nyawa aku yg Kau ambil, tp dia (alza) alhamdullillah tiada sebarang kecederaan yg dialami. alhamdullillah segala puji untukMu ya Allah..yg Maha Kaya lg Maha Mengetahui setiap segala sesuatu...baru 2bulan pakai, dah kena operation-masuk workshop sudaa~~

Terima kasih Allah kerana cepat menyedarkan aku...
Terima kasih Allah kerana begitu menyayangiku..
Terima kasih Allah kerana membiarkan hidupku ditemani family dan sahabat yg begitu memahami.. sekurang-kurangnya aku masih mampu tersenyum bersama detik-detik waktu yang ku anggap begitu mengecewakan hakikatnya adalah yg terbaik untukku..

Begitu banyak hikmah dan pengajaran untuk diriku setelah peristawa itu. untuk aku terus bangun menjadi lelaki yg betul2 lelaki..selain hambaMu yg seharusnya sentiasa berdampingan denganMu..aku akui aku lelaki yg banyak kelemahan..tanpaMu memang aku makin lemah menjalani setiap detik kehidupan..aku mahu berkata akulah lelaki! tidak seharusnya lemah malah yakin dengan membuat apa jua keputusan...

Pintu dewasa mula terbuka..tah btol ke tak..rsnya mcm penah terbaca..kita tak pernah dewasa, kita hanya cuba berdepan dengan hidup setenang yg mungkin dgn bermacam2 gaya matang la kunun..hahaha..nak kata lawak mmg tak la..tahun depan umur 25 dah! tak dewasa lagi tak tahu la..belum citer bab kawen lg..huuu

p/s: stiap kali tulis blog..aku rs cm mengarut2 je post aku! haa dah kul 2pg! baru je smp umah kul1130 td dari utp..kusus kawen punye psl..xreti2 penat ke sabri wei! esok keje r..arghhhhh gdnyte! T_________T

-n-