Monday, November 8, 2010

The End

Blog aku bukan ditutup tapi akan dibiarkan usang..
Dan akan terus usang bersama masa-masa lalu..
Berlari dan terus berlari kerana aku lelaki..
Aku ego kerana aku lelaki..
Aku mahu berani dan yakin untuk buat segala keputusan..
Aku takkan berpaling tapi akan terus kedepan..
Kerana aku lelaki..
Kerana tanggungjawab lelaki bukan seperti yang lain..
Memang aku takkan pernah sempurna..
Tapi kesempurnaan itu ada pada perasaan lelaki yang betol2 lelaki..

Selamat tinggal "The Journey"..
Mosazu akan melangkah..P.E.R.G.I~

Sekian, terima kasih.. T_____T

Sunday, November 7, 2010

Short Term Memory Lost

Tadi macam ada benda nak tulis. Tapi dah lupa..aisey~ T__________T

Hari2 yg xbest! xpe..life must go on..rig crew change! xpe..life must go on..jumpa dan berpisah benda biasa..terlalu biasa bila di sini..di laut...tgh2 laut..tanpa darat..hanyalah laut walau jauh nun pandangan mata..

Aku dia dia dia..ramainya dia..begitu rapat disini..at the end..aku stay..dorg pergii..pergii dan tak tahu apekah mungkin berjumpa lg..wahh member2 disini mmg precious..tp utk sekejap saje..huu

Haa ape aku nak tulis tadi? ini la dia...sambil chat sambil tulis blog..ape aku tulis tah la..banyak benda aku belajar kat sini..semua psl life..hidup..benda yg jarang jumpe di darat memang ade di laut..apetah lg dimana2 tempat asing didunia neh..

Pengalaman tak boleh dibeli..atas kertas tak sama dengan benda real..sometimes we really have to ignore people..mmg buat baik kena berpada-pada...dulu masa kat U..dunia keje adalah khayalan..haa ni dia realiti..pandai2 la berjalan..

Kalau dulu..kecik2..reti belajar berjalan sendiri...bila dah besar..haa pandai2 la belajar bercakap..bukan ckp sorg2..tp mcm mana cara bercakap dengan org...hakikatnya...aku tgh bengang! haha..sbb?bila aku terlalu buat baik dgn org...org tu selamba je naik kepala..siapa yg tak sedar diri? aku ke dia? LOL

*rekaan semata-mata!

-end-

Monday, October 25, 2010

Kita Tak Pernah Dewasa

Salam.. :D

Terasa amat kekok untuk aku kembali menulis. Yep, aku bukan blogger yg tegar mcm korg2. Tapi kadang2 bila aku tgk blog ni lame tak terusik..sayu la plak..hahaha..cubaan untuk mendelete dah berkali-kali, at last aku biarkan je seperti rumah usang tak bertuan..uii jangan berhantu sudah!

2010..hmm tahun yg amat pelik bagi aku, tahun aku mula melangkah ke alam pekerjaan dan tahun yg mengetuk dinding hati bertegur cukup dewasakah aku? Tahun ni jugak, bermacam-macam dugaan yang menimpa aku. Hinggakan hati yg mereka katakan bahagia, happy, ceria merundum dengan jayanya..huhuu..terasa jugak la spoil mood konvo aku tahun ni. tapi..konvo tetap konvo..sampai jgk family bersama-sama meraikan di chancellor hall di utp tu ^^

"tenang giler ko spanjang konvo..mcm xde pape berlaku..respek r!"

Kata seorg member akrabku..hehe..senyum je la yg mampu aku lontarkan..yer mmg berat ujian dariMu..tapi itulah hakikatnya..segala yg terjadi adalah yg terbaik untuk aku. aku hanya cuba untuk menerima semuanya dgn redha dan sabar..kdg2 kata yg terkeluar mencarut2 kecewa hanya sekadar medium untuk memujuk diri sendiri..astaqfirullah..teruk gler ko sabri!

DBR 9312 <--- yang ni mmg amat aku rindui skg..ya Allah sayangnya Kau pada aku..bukan nyawa aku yg Kau ambil, tp dia (alza) alhamdullillah tiada sebarang kecederaan yg dialami. alhamdullillah segala puji untukMu ya Allah..yg Maha Kaya lg Maha Mengetahui setiap segala sesuatu...baru 2bulan pakai, dah kena operation-masuk workshop sudaa~~

Terima kasih Allah kerana cepat menyedarkan aku...
Terima kasih Allah kerana begitu menyayangiku..
Terima kasih Allah kerana membiarkan hidupku ditemani family dan sahabat yg begitu memahami.. sekurang-kurangnya aku masih mampu tersenyum bersama detik-detik waktu yang ku anggap begitu mengecewakan hakikatnya adalah yg terbaik untukku..

Begitu banyak hikmah dan pengajaran untuk diriku setelah peristawa itu. untuk aku terus bangun menjadi lelaki yg betul2 lelaki..selain hambaMu yg seharusnya sentiasa berdampingan denganMu..aku akui aku lelaki yg banyak kelemahan..tanpaMu memang aku makin lemah menjalani setiap detik kehidupan..aku mahu berkata akulah lelaki! tidak seharusnya lemah malah yakin dengan membuat apa jua keputusan...

Pintu dewasa mula terbuka..tah btol ke tak..rsnya mcm penah terbaca..kita tak pernah dewasa, kita hanya cuba berdepan dengan hidup setenang yg mungkin dgn bermacam2 gaya matang la kunun..hahaha..nak kata lawak mmg tak la..tahun depan umur 25 dah! tak dewasa lagi tak tahu la..belum citer bab kawen lg..huuu

p/s: stiap kali tulis blog..aku rs cm mengarut2 je post aku! haa dah kul 2pg! baru je smp umah kul1130 td dari utp..kusus kawen punye psl..xreti2 penat ke sabri wei! esok keje r..arghhhhh gdnyte! T_________T

-n-

Saturday, April 3, 2010

Finally - Jobless

Dulu aku diajar..all words must be jumped into action..
Tapi dia TAK! cakap tak serupa bikin..n im totally NOT happy with that!

Babai la boss..aku tawu ko kaya, tapi appreciate la cket kuli cam aku neh..
Urghhh wutever-lah..kau xnak follow offer letter xpe, xde hal..aku pun xnk follow gak..

Next week..im waiting for it..arap2 smua oke..aku dah xnak gaduh dgn ko..useless!
Just gimme that quickly!

I'll go back home n never come back here..yehaaa..
Aku xfight pn psl gaji..now ko insist..
Xnk bg aku car allowance n avoid talking to me? I just can't accept it..
then u advise me "likely to quit?" Wowo..No need laa..
Aku resign 24hrs effective immediately..win-win r tuh..
Oke,TAK pyh follow offer letter..that's it! - no more 2weeks notice..yer now im hepi :D

wahh..tak sabar nak balik tanam anggur kat umah ^____^V

p/s: She had no idea who i'm..aku bkn budak yg tunduk pd setiap kata2 kejam ko..kompeni ISO la kunun..huhh very funny!

Monday, March 29, 2010

Beauty Award


Cantik? Beautiful tuu..peewiit..I guess hensem blogger award lg cumil..wakaka..blushim plak nk post-kan beautiful award ni..hehe ^___^


~Thank and link the person that gave u the award~

Okeh back to the point, Tikah, she's one of my faveret junior, mmg academically strong n hav both eq & sq action oriented, she have a dream.. [erkk mcm speech martin luther king plak..hoho] and seems always try to live her life to the fullest.big clap! Thanks a lot :D

~Pass this award to 15 bloggers u've recently discovered & think r fanatic~

1. danie aka mok nie! hee..i thot she always skodeng my blog..hence straight away give u this beautiful award! :D

2. wandin! one of my finest colleague, pless cheer up ur world wif huge smiling! ^^

3. nuar.. my junior..wahh my junior from mara science college smp utp ko follow abg eh! hehe..juz chill around!

4. daus hope u hepi wif this..haha..FYI, im at puchong rite now~

5. iza <-- cikguu alaf baru r skg..bgus2..congrate! hoho

6. nani.. bila iza ada..nani kena ada gak r..haha..congrate gak to u jd pngajar..

7. che 'ah hope to hear few words from u old fren..apsl la korg2 lame xnmpk? [padahal aku yg jrg update blog skg..HAHAHA]

8. melor! org plg malas update blog..lame xgadoh dgn ko! nok gocoh?! LOL

9. pinat bes la keje ko skg..apsl xejas aku kow2 msuk pmo gak? adoii..sabar je la menunggu placement yg xtawu kemana jatuh bgn tdo tgolek2...hahaha

10. hanis~ anak buah etp aku yg plg bleh diharap..perghh angkat bakul plak..cepat2 banjer aku wei..zzz :P

11. efa tabik hormat pd senior yg kecoh2 ini..lately ko asik komen blog aku..nah amik lah award yg cumil ini..hahaha

12. paan <-- ada aku kesah? sbb ko suke ngular taim keje..kakaka..nah cepat update blog ko tuu..wahaha..dah2 la kira jam wei..aku plak yg terasa saiko..lol

13. sha haa final pojek wat cumil2..jgn buat cm hrm ari tu kelam kabut je..sila menurut perintah beta yer..hahaha bos pencen yg pesan! ^^

14. & 15. kau dan kau yg baca blog neh! amik cepat..link korang tersorok r wei..dah2 jgn byk tya.amik la okeh!

~contact said Blogs and let them noe they've won the award~

Calling2..contact2 bloggers..calling2.. haa amik la yer..dah tawu buat cara dah tawu..sape suh skodeng blog beta? :P
You can have it proudly..lets driving straight down's life road at full throttle! hehehe

~state 7 things about urself~

1. Jam skg kul 230pagi..imagine seeing my eyes & enjoy la wondering my head spinning around dancing poco2..huu~ esok kena bgn awl, jgn lupa set alarm! -reminder la neh..hehehe

2. Dilemma tgh pk bila nak resign? sbb rasa tak sampai hati nak kasi resign letter kat bos..but ai guess having a job at home is the best place u can dream of! cant wait for it..rindu family...

3. Rindu utpian, haccers, bdk2 atu11, F4T2 kmk, jelian, bdk2 smap & geng2 old skul~ mari2 tgk abg kepala botak & well-rounded neh.. :P

4. I love black color, u can see my attire, watch, wallet, lappy, n almost everything black in color..baru mcm jantan! HAHAHA

5. Still waiting a kind of miracle for quick placement so that I can leave this place happily..I cant focus on my job since it's not the permanent one until I have it soon..key point -FOCUS! T___T

6. Single & Available? TAKnak terima dan TAKnak approach sape2 selagi xckup duit utk terus kawen..sape2 pun xkn jd somebody even though ai hope to meet someone smp mimpi2 kat dia tp for sure dia TAK TAHUUU pon.. [jgn percaya!]

7. Many found me as TAK GARANG LANGSUNG punye org, baik hati ke? tak jugak r beb..jgn buat aku marah, jgn buat aku bengang, sbb org yg payah meletup ni marabahaya sebenarnya...as ai used to say, dun mess wif sabri zuhan...if not.menyesal la korang dgn angan2 yg tak sudah! [juz joking..hehu :P ]

p/s: Yg tercatat hanyalah rekaan semata2 dikala mimpi memanggil2 menutup mata dgn zahir badan yg amat penat.. [kononnye la..HAHAHA]

Thanks kpd member2 [utpian] td..amir yg bru balik dri oman, izi yg sanggup dtg pick-up aku, yie mmg otai putar belit, iwe a very strong +ve attitude, n 2org bdk uum tu..syed dgn zzz adei aku tlupe nama yg sorg tuu..sori..

[everyone shud know ai hav a really bad memory due to full-load-headed, otak aku penat dgn mcm2 hal dunia!-i hope & wish for many things happen~]

Pegi smp the curve, ekea, bangsar, pastu blk2 lepak dgn mat ming [jelian] plak kat area2 umah..before jmp utpian td pn dah jmp ko..tp ko tunggu gak aku blk dari kL & nak jmp lg...Thanks jgk! :D - Aku tawu ko xtawu & xbaca blog aku..nway lantak la..all da best final fight ko..moga2 jd doktor yg berjiwa besar nanti..ameen.

Untuk menjadi org yg berjaya dan sentiasa berjaya maksudnya melalui setiap kegagalan dan kekalahan dengan sabar dan positif. There is no short-cut to success & I always said that sometimes, we cherish for gallant loser yet winning is not everything! ^____^V

Tiap kali kau terjatuh..berusahalah untuk bangun kembali, sungguhpun tanpa teman bergelar manusia, kau tidak akan sesekali lemah malah kuat dan hanya terus kuat bila berdampingan dgnNya.

Kpd teman2 seperjuangan, aku mengenali sedikit demi sedikit erti hidup dgn setiap kata, perlakuan dan senyumanmu..TERIMA KASIH.

Seyus ngantok & xlarat.. T__T
panjang lebar mengarut2..
good night!

-end-

Friday, March 26, 2010

Kelu

Sepanjang malam dilalui sendirian, tiada lagi kata-kata berterbangan di sekitar ruang..masa terus berlari..roda waktu tetap berpusing seperti masa-masa lalu..aku masih merangkak..masih bertatih utk berjalan..malah terkial-kial utk berkata..lidah tak bertulang-kelu tanpa lagu..

Lamunan terhenti seketika..aku masih di sini, di takuk lama..perasaan itu terus kabur..mendung tanpa awan biru..hanya satu yg dpt aku rasai - aneh!

Di sana..aku lihat dia keseorangan, ada kala, dia bercakap dgn seseorang..ada kala dia tersenyum sendirian..erkk gila ke ape manager ittew! LOL

Di sini..aku jugak keseorangan, tanpa kata dan tanpa senyuman.. T____T
[konpem tak gila la wei..HAHAHA]

Dia bersama dia, segala macam kata dapat aku dengar, tersepak terajang, tergelak teresak2..tersedu mungkin, kelakarnya hidup yang sementara..diyakini hanya persinggahan..berliku-liku duri dugaan mencucuk-cucuk segenap ruang anggota emosi yang ke sepuloh..urghhh apakah itu bahagia?

Alamak tak terpaham..sure sape2 yang baca pun penim..ngantok!tido kena cukup, esok kena bangun awal, ada safety metim kat shah alam? esok dan esok akan berulang lg seperti hari ini..hari ini bakal menjadi semalam..jika benar hidup ini sementara, dimanakah akhirnya? [mesti korg ckp - mati! -mundane ah!]

Selagi masih bernafas..aneh aku rasakan..mencari erti satu kehidupan penuh makna..mengenal erti bahagia di dunia persinggahan yg sementara?

Apakah hati ini sudah mati?mengapa sukar utk aku memahami segalanya..sukar utk memahami diri sendiri apatah lg memahami dia? dia dan dia? di saat kau pergi..dia pasti datang..di saat dia pergi..kau datang kembali? adakalanya..kau dan dia datang serentak? dem! apa itu bahagia?

At the end of the day..aku-masih-tetap-sendirian?! [seyus aku tipooo..aku sering ckp..aku ada Dia!] wahh..dunia hanya sementara? - KELU! [konpem penim! wakaka]

p/s: bila malam tiba..sorang2 ke masjid..mencari erti bahagia dlm kehidupan sementara..fahamkah aku?! ^__^

Goodnight!

-end-

Tuesday, March 23, 2010

Resign!

Bajet rini keje haf day...
(reason: nk repair kete)
balik umah ter-usha resign letter kt web..
da siap pn surat tu..

after 2pm,g repair kete..de prob cket..
beratus2 melayang2 lg...
da la awl bln ni da beratus2 jgk melayang2...
aisey~~trus xjd nk benti keje! T__T

tahu kenapa?
sbb perancangan Dia adalah yg terbaik~!
kan elok tu..abg aku ckp gaji mahal..xyah r benti..
keje ape2 pn..mane2 pn..mmg stress..
hakikat? gaji tu murah je..smua ckp murah..
aku mmg xfight psl gaji sbb nk keje kejap je cni..lol

ape2 pn..semua bda yg blaku ada hikmah tersendiri..
mayb nk elak dri dok goyang kaki je kt umah!
ya Allah..aku pohon kekuatan bdepan dgn2 ari2 mendatang..
ameen.
-end-

Monday, March 15, 2010

Kuat

Kekuatan sebenar terletak pada menahan diri daripada marah..kalau asyik marah-marah je tu maknanya orang tu lemah..wahaha ^^

Kecewa dgn sstgh org yg asyik marah2 je manjang..org gelak2 pn nk seyus..kamon la..sensitif ke ape tah..patut r muka tu xde seri..y make ur life so complicated when u can make it simple?

Kadang2 aku terfikir aku ni xde perasaan kot..susah sgt nk rs marah..tenang je manjang..mayb la..sekali skala kena kejutan letrik drpd org2 yg angin smcm pn tak rasa pape..tp org tu hangin je mmg xleh blah..oii ko mmg xde pape pn..yg ko kecoh lebih2 pehal? klaka weh org cmneh

u r so weak dude..elok jgk ko walk away la from my life..no need to piss me off..kalau ko pk bleh buat aku marah dgn kata2 ko mmg ko silap la..

Let bygone b bygone?haa nais..terminated plus shutdown --> ore2 hok agah & koya nok mapuh tuh..babai!!

p/s: aku mmg xreti nak emo..wakaka!!! ^^

Friday, March 12, 2010

Hidayah

Bukan nama orang yg aku panggil, tapi bingkisan rindu yang memandu jalan kehidupan.setiap hari berlari-lari ke arah dewasa yg menjadi idaman anak-anak kecil yg berjiwa besar memasang cita-cita menjadi seseorang..

Aku hanya mampu tersenyum sambil memerhati dia dan dia memangkah setiap laluan yang pada asalnya hanyalah satu jalan yang lurus. ke kanan dan ke kiri..sila sajalah kau pergi..tapi ketahui dan ingatlah sampai masanya kau pasti berada di atas satu highway yg tidak ada satu pun belok..tanpa kanan dan kiri yang pernah kau banggakan tatkala melaluinya satu ketika dahulu..

Siang dan malam silih berganti dan kau berkata..zaman sudah berubah..dulu dan kini tak sama dan tak serupa..egonya hati manusia mudah lupa siapa dirinya yang sebenar..aku tersenyum dan berasa kecewa dengan hatimu yang mula berdebu hinggakan air yang tertadah buat sekian lama (statik) menjadi keruh dan makin keruh seiring dengan tiap kali nafas yang engkau hembuskan..

Echo gelak tawa memecah ruang-ruang sepi yang begitu rindu akan panggilan hidayah dari Yg maha Esa. Wah kata banggamu menikam menghalusi setiap pandangan zahirku.Sungguhpun aku berasa kecewa dgnmu, itu hanyalah satu perasaan manusia biasa yang mengharapkan dirimu bertemu dengan jalan yang satu..

Aku lemah dan hanya mampu berdoa denganNya, janganlah Kau biarkan hati-hati kami tenggelam hinggakan lemas pun masih kau lebarkan nafas-nafas yg sesak itu seolah-olah di puncak cameron valley yang segar udaranya sedingin salju rindu..

JanjiMu pasti..fitrah batin aku mengharapkan dekat denganMu, yer aku ingin sentiasa dekat denganMu selama-lamanya..aku ingin bertemu denganMu dan mencintaiMu setulus-tulus dan sebenar-benarnya aku..hambaMu yang mengharapkan payung hidayah berbajukan kesabaran dan ketenangan melalui liku-liku berduri kekal bahagia..ameen.

Thursday, March 11, 2010

Effort

Aku pernah melakukan sesuatu tanpa sebarang perasaan..hanya sekadar melakukan..mungkin kerana terpaksa kerana syarat utk melepasi satu2 anak tangga kejayaan..kadang kala tak pasti apakah benar itu namanya kejayaan? ke atas dan ke atas tanpa betul2 merasai nikmat ---> puas~!

Banyak tahun dihabiskan..utk benda2 yg diaanggap biasa oleh manusia biasa namun pernah difikirkan luar biasa bagi sesetengah pihak..if u do something without effort then u win nothing..betul ke? huuu ^^

Tidakkah kamu kamu berasa terharu oleh sesuatu yg dilakukan secara biasa? kenapa membiarkan jiwa merasakan sebegitu? sedarkah walaupun sesuatu benda itu terlalu simple tapi ada jgk effort yg dipertaruhkan? pengorbanan kecil mmg tak nampak oleh mata kasar..apatah lg mata hati..siapa tahu hati manusia? no one bukan?

sempurna seseorang kerana ilmunya,
sempurna ilmu kerana imannya,
sempurna iman kerana amalnya,
sempurna amal kerana akhlaknya,
sempurna akhlak kerana hilangnya riak dan takbur...

Ikut resmi padi r beb..makin berisi makin tunduk~



Cakap byk pun xguna...lu pikir la sendiri~!

Wednesday, March 10, 2010

Kebabommmmm


Nway..live your life...tak kira di mana kita berada..siapa kita di mata manusia..biarlah kita menjadi seseorang yang mampu teguh berdiri...biar dicampak ke lautan namun bisa menjadi pulau~

p/s: rindu ayah! T__T

Tuesday, March 9, 2010

Gifted

Bila dah grad ni, baru aku merasa sedar dan celik di mata akal, sape yg blaja di utp mmg btuah sebenarnya..bape ramai yg dpt tahan dgn karenah utp? dulu aku tak heran pun dgn utp, aku anggap sama je dgn ipta2 yg len..tapi hakikatnya tidak...

Tahniah kpd utpian yg berjaya bertahan smp grad..moga kalian terus menerus menjadi org yg berjaya, klu ikut fact smua manusia sama, ada potential utk berjaya..soalnya bukan pd ilmu itu sendiri tp kpd sejauh mana cekalnya kita berdepan dgn segala dugaan dan kepayahan dlm menuntut ilmu..tanpa sabar..tak mungkin sesorg itu boleh berjaya..

Sehebat mana si dia dalam dunia pendidikan, bila masa dia berada di satu tahap yg berbeza, di situlah ketahanan fizikal mental dan emosi teruji..di situlah keupayaan diukur sekali lagi...selalu kita dengar org yg gagal memberi alasan tapi org yg berjaya mencari penyelesaian~

alhamdulillah...syukur pdMu ya Rabbi.

p/s: the winner never quit and the quitter never win..chaiyok2~!! ^^

Sunday, March 7, 2010

Home Alone

Rasa nak mengeluh pun ade tapi aku resist kerana memang tak nak dan tak kan mengeluh.tak sangka plak aku asyik kena tinggal sorg2 kat umah bila dah mula bkerja even plan hanya utk 2,3 bln keje kat cni..huu..marabahaya tol..

Tak suka hidup sorg2~ itu hakikat..aku bukan independent tp dependent, tu jgk penah diakui oleh interviewer taim aku kena SI sebelum ni.everything happen so fast n spontan je semua benda dorg reveal psl diri aku neh..tapi dependent yg bagaimana?

Aku ckp kat dorg my weakness is I always read motivational books.... and then they laugh afterward..haha..aku pun gelak sama..they said reading books is good thing tp aku ckp i waste time reading motivational books..and what i need to do is focus and do the job regularly..some kind of revision la and then lama2 expert r dlm buat ape keje skali pun...btol x? my weakness? lol..wakaka +___+

Aku xleh dok sorg2..huu..i have to accept that i need books, read sumthing to fill in my time n drive me up..nway esok da stat keje..i thot i hav to stat being independent r..step by step everyone may change..hmm..naseb baik la ade p1wimax neh...dapat gak la jd peneman aku everynight..sungguhpun maintain single..xde hal je..huhu XD~

2org osmate slalu kuar, sorg begitu komitmen dgn awek, dan sorg lg asyik pegi dinner kat umah staff je tiap2 mlm.naseb la terpaksa dok sorg2..kdg2 tak dinner sbb malas masak dan malas kuar..aku lelaki r..pandai makan je..mak aku pun tawu sgt psl nii..huu..tp kalau lapar sgt terpaksa la buat2 tawu masak gak..hahaha

Hari ni beratus2 melayang sbb g servis kete petang td..hampir sminggu kat cni mmg makin nipis poket aku..byk tmp aku dah explore..alone jgk..melawat member2 di sana sini..n bleh dikatakan dah expert la dgn jalan kL ni..xde la susah sgt pun..

Nekad..nk bg komitmen pd keje..aku masuk dgn cara baik..nak keje dgn cara baik..dan bakal resign dgn cara baik gak..hopefuly la..klu bos baca blog ni kantoi bodoh la namanye..wahaha~

Terlalu byk nak ditulis tp cm xbest nk tulis panjang2...bila dok sorg2..mula la nak rindu member2..dak2 utp..dak2 atu 11..family lg r..tak abis2 dgn rindu..lalala~

p/s: terasa nak g umrah secepat mungkin..huarghh nak g mekah..belum pegi da rs nk g sgt2..agak2 bla da pergi...mesti rindu nak pegi lg..betol x? ya Allah permudahkanlah urusan ku...ameen.

Rindu Setengah Mati

Setiap hati yg bernafas pasti melalui hari demi hari. Jiwa manusia yg sedar atau tak mencari-cari ketenangan dan kebahagiaan dalam setiap detik masa yg kita tempohi..

Kadang2..kita tinggalkan sesuatu utk sesuatu yg baru, mengharapkan ia dpt menjadi pengganti sebagai penghibur dikala suka dan duka. Hari, minggu, bulan malah tahun bakal berlalu lagi..

Dan sampai satu ketika..perasaan itu datang lagi..dan aku berkata "beginilah kehidupan..," satu hakikat dalam hubungan manusia, bertemu dan berpisah perkara biasa..tak kira siapa dan tak kira apa..saling bertukar ganti..

Di saat kita bertatih melangkah satu lg anak tangga, mahu atau tak mahu, kita tinggalkan lg sesuatu utk sesuatu yg baru..melangkah dan terus melangkah mengejar masa yang mendewasakan jiwa2 yg derita menagihkan kedamaian dan kebahagiaan..

Tak lama sejurus selepas tu...di saat sunyi bertemankan malam, imbauan kenangan masa silam melambai2 malah menari2 di lubuk hati kayu setiap jiwa yg pernah merasa kecewa, hinggakan lekuk2 dan calar yg tenggelam turut timbul kembali..

Kembali dan terus kembali..sungguh tak layak aku sujud kepadamu..ampunkanlah aku..terimalah taubatku..aku ingin kembali kepadamu...

Sungguhpun aku rindu separuh mati pd masa lalu..itu hanyalah perasaan yg menggugat kekuatan batinku..baru aku sedar dan merasakan syukur..masa-masa itu penuh dgn nikmat kebahagian dan ketenangan darimu..

p/s: malas da nk mengarut -end-

Wednesday, March 3, 2010

I'm back!!

huuu..gonna be me again...yehaaaaaaa~~

tiada lagi perasaan itu..
yg pernah terbuku buat seketika..
bia terus terbuku..
agar aku mampu melangkah maju..
setapak demi setapak..
aku yakin dan mahu terus percaya..
the journey pasti mengorak langkah..
ke arah dunia sebelah sana..
yg tak mungkin jugak aku fahami..
itulah kehidupan..
yg terus menerus mengajar erti SABAR!
yehaaaa~! ^^