Tuesday, November 17, 2009

Apsal Malas?

“The difference between a successful person and others is not a lack of strength, not a lack of knowledge, but rather a lack of will.”

— Vincent T. Lombardi, (legendary coach and football guru).

Between the human will & nature force?! Dem r malas!

Counting Days

.No more words.

~Feel my soul~

where's the happy line?

~Life~

How do you feel?
How do you hate?
How do you love?
How do you wake up with that
Smile that's on your face?

-end-

Gagah Kembali

Sekali aku jatuh, berparut luka di lutut. Pangggg!! terasa hangat di pipi, seolah2 penampar keras gentar singgah ke muka. Apa yang aku rasa, mungkin perit hanya sekejap berlalu pergi. Namun kesannya tetap aku ingati sampai bila-bila. Kesannya jua yg menjadikan aku gagah dan makin gagah melangkah. Bimbingilah aku.. Dampingilah aku dgn cahaya!

Dalam setiap perjalanan hidup aku, telah lama aku perhatikan, setiap tingkah laku manusia, dengan mind set dan pegangan yang berbeza. Aku sedar dan percaya hidup hanya sementara, singgah sebentar untuk merasai RASA. Tidak salah untuk kita menikmati rasa. Bukan lidah yang aku persoalkan. Tapi satu deria ke-enam yang amat payah ditafsirkan dgn lidah. Itu lah RASA yang harus kita nikmati sebaiknya.

Aku percaya segala kebahagian dan kelebihan yang kita ada hanyalah pinjaman, untuk menjadikan RASA begitu tersusuk nun jauh di lubuk hati. Untuk menjadikan rasa singgah hinggakan titisan-titisan suci gugur di tisu kulit yang gebu. [loya tekak aku!]

Kini.. Di saat ini.. Aku membenarkan setiap RASA dinikmati oleh setiap deria yg bukan milikku. Sungguh aku katakan, manusia lalai, manusia leka, manusia lagho, manusia celaka! TAK semua tapi aku juga RASA diri begitu hina, teruk, ada ketika yang lain aku merasakan aku manusia yang serba boleh dan mampu melakukan apa yang mustahil.

Wait. Life~~ Apalah sangat yang diharapkan? Aku tidak mengejar kaya dunia, aku tidak mengejar pangkat kedudukan..Aku mengejar bahagia, mendambakan ketenangan, dan merasai erti satu hidup yg bermakna di persinggahan yang semakin aku rasakan singkat ini.

Aku tak nak rasa menyesal dan aku mahu menghidupkan RASA yang pernah hilang. Rasa yang pernah kosong. Semoga berganti dengan Rasa bahagia, Rasa yang tak dapat aku jelaskan dengan apa sekali pun. Aku tahu. Engkau juga tahu. Bila lagi mahu gerak? Bila lagi mahu bertindak? Aku dah puas menunggu, setiap manusia tahu penantian satu seksa semata, takkan datang bergolek, takkan datang terbang melayang. Tidakkah ramai yang rugi kerana masa? Times will heal all wound? HAHAHAHA

Biar aku sahaja yang terbang, biar aku sahaja mencari, biar aku sahaja merasakan apa itu seorang yang ber-PERASAAN yang mampu mendarahi setiap peristiwa detik2 nafas milikNya. Tak perlu menilai sejauh mana pengetahuan aku, sejauh mana emosi aku, sejauh mana spiritual aku. [IQ, EQ, SQ]

Kerana aku percaya.. Semua org mpunyai potensi untuk meraih kejayaan.. yang tidak sama sekali disandarkan pada natural talent, tp pada kekuatan membina SIKAP! Let's do this!

~Explore. Dream. Discover~!

Aku bukan plastic! Aku manusia composite!

-end-

Sunday, November 15, 2009

Recent Post

Letting go: Listening to Pergi - Aizat [againn~]

HAHAHA.. AKU RASA SUSAH SANGAT NAK MENULIS SEKARANG.

NAK TAHU KENAPA? SEBAB HATI AKU DAH MAKIN KERING, MAKIN KERAS, DAN SUKAR MEMAHAMI SEGALA-GALA [TIPU-JGN PERCAYA].

TIAP KALI AKU KLIK NEW POST. THEN I JUST CAN'T WRITE ANYTHING.

CMANE AKU NK IDUP CMNEH WEI..

I NEED TO READ! I NEED TO WRITE!

THEN BE THE REAL ME!

AKU BUKAN PLASTIK, TAPI AKU COMPOSITE TYPE OKEY!! ^___^V

P/S: HOPE FOR THE NEW DILIGENT, MEANINGFUL, SCRUPULOUS, UNDERSTANDING, PLANET INSIDE~

PLEASE DON'T BE DISSAPOINTED MOSAZU! NGAHAHA >_<

~EXPLORE. DREAM. DISCOVER~

Monday, November 9, 2009

This Feeling..

Today,
I have this feeling..
Something wrong somewhere..
I don't know what, and i don't know why..
I see someone's face in my head..
Smiling then keep going..
Again and again..
Then I can't focus on reading..
But why?

Sorry if I do any mistake,
To that someone,
If you read this..
Please.. I'm SORRY..
If I do hurt you..
And I could rather not ask you..
What's wrong??
Because I really do not know what it is..
Just something might be wrong!
To you or to me..

Oo Allah,
Gimme courage, to be strong,
To see what is right, what is wrong,
To do what I suppose to do..
Everything seems perplexing to me.
And I hate this feeling damn much!
Please go away from my mind.

Dear Mosazu, please be calm..
Face and accept the reality..
Live and organize your life well..
Even everything happened might hurt you..
Just let it be..

And let it be~

T______T

Cahaya

Semoga cahaya itu tetap bersama aku melalui jalan-jalan gelap.
Ngahaha.. Apakah masih aku bermain dalam sempit ruang masa! -away-

11hb..13hb..23hb..25hb.. and some staff to be done!

Approaching~~

Thursday, November 5, 2009

Di Kala Kebingungan dan Kebosanan

Org yg bijaksana menghabiskan 3ruang masa dlm hidup.

1. Masa utk diri sndri
2. Masa utk org sekeliling
3. dan masa utk Dia

What am i doing? Fitrah manusia..
Mudah lupa! Mudah segala2!
Kejap malas, Kejap rajin.

Hidup yg singkat aku lalui..
Dugaan demi dugaan aku tempuhi..
Berbaloi-kah masa yg aku taburi..
Untuk dia.. dan dia..
Untuk mereka..dan mereka..
Tapi untuk Dia?

T____T

Touch Me NOT!

-Me Again-


up.. down..
left..
right..
nowhere..
nobody..
still at the same place..
with the same me..
walk alone..
just keep on living..
keep on breathing..
hey afraid me NOT~!
i hate dizziness yet i'll not give a damn!!
very soon! u'll and u'll be!
-n-

p/s: did you see eagle in me?! huh!

Sunday, November 1, 2009

Busy

Start from this time..very busy I suppose to be..
Don't know how to entertain others when I cannot entertain myself well!
Very sorry to you n to me either... -end-