Friday, July 31, 2009

Im goin home!

UTP -> Cameron Valley -> Kelate!
UTP ditutup seminggu kerana h1n1 itu.

sori sv..fyp-ku delay lg~
abg idham..cv sy dah siap, balik kang sy bagi!
blk umah mau jmp abe lan!
mau jmp raziq zuhan juga~

p/s: TAK suka utp tutup sbenarnya..Allahumma, sihatkanlah badan kami, pendengaran kami dan penglihatan kami. Ameen!

Thursday, July 30, 2009

Aku Hamba



Allahumma, sihatkanlah badanku. Allahumma, sihatkanlah pendengaranku. Allahumma, sihatkanlah penglihatanku.


Ya Allah, kepadamu aku berserah diri jiwa dan raga. Bimbinglah kami yang sememangnya lemah dan sentiasa perlukan bimbingan, perlindungan dan pertolongan darimu. Berilah kami isteri yang solehah, penyejuk mata, penawar hati, penajam fikiran.

Tetapkanlah hati-hati kami dengan perasaan takut dan mengingatiMu setiap detik-detik dalam kehidupan kami. Berilah hidayah,taufiq dan tunjukkanlah kami ke jalan yang lurus.

Selamatkanlah diri kami, pemikiran kami, gerak laku kami, keluarga kami dan manusia seluruhnya dan lembutkanlah hati-hati kami sebagaimana Engkau lembutkan besi kepada Nabi Daud a.s.

Ameen!

Wednesday, July 29, 2009

Ayah Cakap..

Kalau ada kerja nak kena buat, buat terus! Jangan tangguh-tangguh..
Mak pulak cakap, buat setakat yang termampu..
Along cakap, satu sem je lagi..
Abe Lan cakap, dah dapat degree nanti btau..
Adik-adik cakap, cepatla abe ngah kijo!

Aku cakap?!
Semua yg berlaku molek belako..
Kita merancang, tapi kijo-an Dio belako..
Usaha dulu, redho kemudian +___+

Tapi...
Aku lemah! Dahagakan kekuatan yg pernah aku rasai dulu..
Di saat aku tidak terlalu memikirkan tanggungjawab yg bakal digalas..
Aku berlari mengejar diri sendiri..
Yang melambai-lambai nun jauh di sana..

Di persimpangan jalan..
Ku temui apa yang aku mahu..
Apakah itu keperluan? Ataupun kehendak semata?
Ku pejamkan mata, hati merayu tidak!
Dalam keterpaksaan aku melangkah pergi..

p/s: family sy amat sportim okey.. tak nak smbg master..nak keje! cv sy dah saip! a big YES! I got a call and he wants my cv! Hopefully itulah jadinya. Ameen2~! [xde kaitan dgn entry!^^]

Tuesday, July 28, 2009

Personality - A Man of a Few Words?

Sakit kepala! Tu la yang berlaku bila aku tak cukup tido. Sebab malam-malam kat utp ini memang meragut kesihatan kepala aku, kalau kat rumah kul10-11 dah rasa mengantuk dan dengan lena hati rebah ke tilam empuk itu. Macam lelap je terus!

I can't sleep kalau ada bunyi click-click dri mouse rumate!
I can't sleep kalau ada org dtg borak-borak dlm blk!
I can't sleep kalau bunyi jam berdetik sekalipun!
I can't sleep when my mind is dancing inside!

Kalau I drive, I TAK bukak radio/dgr lagu bcoz I madly L.O.V.E the silent! [sama mcm mak] and passionately enjoy the sound of the wind while driving!

"Sabri is a man of a few words yet prove that silent is golden." - Madam Aslinda

This is what I got when I asked her for Testimonial at my old school long time ago - am I? Rasanya skg dah extrovert! And many people say it so +____+

Ptg tadi wat quiz kt fb, Are you left or right brain? Guess what im using the whole brain, either one left or right! Btw ai cannot take it for granted, quiz is still quiz that might be true or not. Benda ni dah lama tapi diri sendiri masih confius otak kanan ke kiri aku ni??
Mula-mula nampak clockwise, tepandang tmp len nmpk counter-clockwise?!

~Rasa tak puas hati lagi, teruskan~
~Owh kanan!~
~Oh kiri pulak?~
~Quiz tetap quiz!~

Tapi aku asyik tgk gambar yg goyang kaki tu, mula-mula tgk mesti clockwise! Hurm. Mungkinkah? Then teringat Hanis ade wat post psl benda ni. Zoom!! aku g usha balik blog dia.
If clockwise - kanan eh?!

Artistic la nii...

Yang penting, bila aku pegang pen - itu kiri! YES!

Kesimpulan: Masa aku byk abis sbb buat post ni. And my kepala still sakit, td nak tdo tp tak lelap sbb asyik fikir lagi psl benda ni - So aku dah try sedaya upaya copy dan paste apa yg tergiang2 dlm kepala aku dlm blog ni. Cukuplah!

Give me a tight well SLEEP! :(

"The true personality test is not how we do when we know what to do, but how we behave when we don't know what to do." -tak ingat sape author.

Source: Chicken Soup for Teenage Soul III [I do read books!]

Monday, July 27, 2009

Dunia Hanya Pinjaman

Sgt malas utk update blog. Ai luv arts, tp aku xleh berada dlm dunia khayalan itu lama-lama. Klu x aku akan lost dan lost dan lost tanpa disedari! Haa ini dia.. If a picture can tell a thousand word, then two pictures can tell two thousand words. HAHAHAHA

Date: 25-07-09
Venue: Teluk Batik
Description: BBQ + Makan2 + Besday party + Bola pantai + Berkuda + Shoot blink2 ^^

.laye jiwo.

.bergaya.

.im good.

.?.

.epi besday izzi.

Duduk dri kiri: chik, zahid, pinut, sha, mun
Bdiri dri kiri: rizkee, sabri, izzi, syime


Next, syime, aku, izi, sha dan pinut g marina wing, layan coconut shake dgn pmandangan mhadap pantai dgn selingan kapal2 terapung di dpn mata di tgh laut mmg besh! dlm tgh syok bborak ada la sorg mamat ni men jet ski kt tgh2 laut nun, tiba-tiba... bump dia jatuh dlm laut, waa sib baik ade life jacket! Dapatla dia naik balik n smbg men jet ski ituu.

Fenomena itu buat aku termenung kejap, yelah belayar kat lautan pn kne ade life jaket, bru selamat, jatuh pn bleh la nek smula.. Kita ni yg bjalan kt dunia ni cmane plak? Ntah2 ade ke life jaket? Klu ada pon, elok lg ke? Mane la taw kot2 ada tkoyak ke... Sekali jatuh mampukah bangun semula?

Friday, July 24, 2009

CV in the Making

Masa itu telah tibakah? Haa sape suh time cuti xbuat pape, skg bru stat buat dah rs cm lame gler nk setel. Ni pon xsiap lg. Hopefully dlm 2mgu ni leh setel dgn ape yg abg idham aka career advisor nak!


Tak nak citer byk2, byk benda lg nak kne buat, sempat lg tu nak merenung2 masa dpn. Kemanakah aku nanti?

Okeh, jom2 g masjid.. selamat hari jumaat dan selamat solat jumaat! skg da msuk syaaban, kang ramadhan nak puasa lak, nak raya.. FYP? agaknya kne msuk lab jgk dlm bln puasa nii. Berkat2! +___+

Wednesday, July 22, 2009

Keje Jom? Ting Tong!!


Career Talk by Mr.Idham << Date : 22-23 July 2009 [ choose between those 2 dates ] Time : 5 - 6 pm Venue : D4, Pocket D Highlight : Compulsory to all final year final semester student Contact Person : Azwan (019) 520 9914 http://yourcareernetwork.blogspot.com/

Arghh!! speechless! Masuk je utp balik, emosi dah mula nk terusik, balik2 career talk da agak da bda nii..isk.. Scholar petronas pn mmg highly recommended diterima keje utk kompeni len sbnrnye. Skg ni, economy n financial down smp pet da slow amik bdk2 tajaan dorg jd manpower kat pet.

Aihh..Tiba-tiba mcm dlm dilema, ke mana arah akan ku tuju di persimpangan ini? Takkan la lps ni aku nak kne tgu 6bln nak tawu recomended ke tak recomended dgn pet bru leh cari keje kt tmp len? Malas nk tgu lama2..Mane ade rezki aku sapu je r nanti.Cepat atau lambat xkesah r..

Nak sambung master? rsnya x, aku nak keje! Eh, sem last ni bru je mula.. Tiba2 dah kena wat resume bla bla... Waaa bru aku terperasan.. Aku bru tbangun dari cuti yg lama itu sebenarnya...huhu ^^

Monday, July 20, 2009

Aku Mau Grad!

Kebosanan aku di malam hari pertama persekolahan. Yos, tgn gatal cetim kat gtalk, dgn mbr2 utp je.. What to do? Ego aku la yg tak nak pon stat stadi or pape di 1st day ini, mgu2 dpn bru stat okey cket jiwa ini, wah teramat la teruk sikap sebegini ^^

Adakah aku dikenali dgn seorg yg bsemangat? [Dia ckp] Hoho btol kah sebegitu? Dia ckp lg geng2 dia rmai bdk2 skema, letih mau layan, uihh pelik tol. Bla..Bla..Bla.. Cmane la aku nk jd skema.. [tiba-tiba..hahaha]

Aku mau grad! Waaa kata org bla dah keje bru nk rindu zaman stadi, adakah rindu pada buku? atau pd kwn2? pd utp? Dgn rela hati aku labelkan diri aku sbgai sorg yg pemalas! yer aku mmg malas! Bestnya cuti.. Tak perlu nk pk psl apepon. Stadi tak bosan tp kedegilan itu memaksa utk tidak memikirkan, tidak melakukan, huu. Di saat ini... rindunya aku pd family.

MAAFkan aku En.Sabri Zuhan kerana membiarkan dirimu sebegini. Bukan niatku menghalang ko menjadi seorg yg super power dgn segala2. Jgn ckp aku tak boleh melakukannya utkmu. Namun hati kecil ku berkata, berada di atas dan berada di bwh bkn utkmu. Cukup lah sekadar berada di tengah-tengah. Hidup ini sentiasa mencabar dirimu byk perkara, hinggakan kau perlu bersabar dgn byk perkara.

Bersederhanalah. Jgn kerana kuasa, pangkat dan harta manusia menyanjungimu. Jgn kerana kekurangan yg ada manusia membencimu. Berjalanlah di muka bumi yang sementara ini dgn penuh waspada dan bekalan taqwa. Jika mereka itu memahami.
p/s: complicated btol post ini. no komen!

Saturday, July 18, 2009

Tuah?

Hehe, tanpa segan silunya...

Sebulan lebih aku xon9, bukak2 blog je dpt award..hoho.walaupun aku terlambat, stil aku nk rembat jugak award nii..huhu..Thanks yer olin yg mmg rajin bg award kpd sape2 yg dia nk bg, tawu la ko syg ko punye readers.

Haa sape2 sahaja yg ter-view blog ini, anda mmg bertuah, sila la ambil juga award itu, jgn segan2 eh. Kata nenek aku, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia? Nampak di blog bekalih..hahaha!




Eh, ada lg... Rembat jgn tak rembat k! :)

Friday, July 17, 2009

Syoknyee Cuti

Wink ^^

Dah sampai utp, jam3pg td. Thanks byk2 pd along n abg angkat dia sbb sudi jgk anta 'angah' smp utp. tuuu syoknye diog tdo...wahahaha. Dah lama sgt tak conteng2 kt cni. huuu kang dorg blk aku plak belasah mao tdo, penat drive woo! [half-way je..hahaha]

Syoknyeee cutii... 7mgu abis masa kt umah, utp sengaja dilupakan buat seketika-hehu - dgn raziq yg makin comel, isk bru umo 5-6bln dah boleh meniarap sambil berusaha mencapai benda yg dia nak. wawawa sungguh innocent budak itu. hepi! akukah babysitter itu? huu walaupun kejap tp ok la - stress yg dipikul digalas selama ni, mcm totally hilang :O

Byk yg dipelajari dgn smua org, byk jugak kejutan dari ramai org, dan mcm2 lg la.. tq byk2 kpd semua! - jd cikgu tuisyen kpd anak2 buah utk bbrpa jam and bbrpa hari..hahaha didesak utk diajar sebenarnya - best! sbb semua benda adalah senang jika anda tawu caranya plus dibukakak-kan jalan oleh org yg bertauliah ini - hohoho

Ohh ya, hp sengaja jugak tak-toup selama sbulan, wahh kagum kejap :P nway, sori kpd mereka2 yg sms tp tak terbalas. ada yg call, tya mcm2 - thanks.

"suka hati...suka hati..yang penting kita hepi!! hepi!! hepi!!" [lagu iklan apekah itu best btol! :P]

Sebut psl result, tak kesah sgt - terima je seadanya [walaupun hakikatnya ada yg tak puas hati jugak :D ]. Berapa anda dpt hanyalah di atas kertas, tp apa yg ada pd diri anda hargai sebaiknya.

Hidayah itu susah nak dpt, peliharalah seeloknya. Susah senang, derita terseksa, sedih kecewa, adalah lumrah hidup, sepertimana dgn kepuasan dan kegembiraan hati. Dan berpegang pd 'keyakinan itu' adalah fitrah yang sepatutnya.