Sunday, April 26, 2009

aku kne tag?

Tag Tentang Blog

Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

nama blog skang The Journey...nama blog dlu pn The Journey gak..apsl xberubah?sbb aku xtukar pn nama blog neh..wahaha..ok2..sy seyes ni..pilih nama ni sbb idup ni adalah satu pjalanan..sekian~! :D

Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://mosazu.blogspot.com/

nama pendek awak ape?
mosazu
nama panjang?
MOhd SAbri ZUhan

dah jawab soklan kn? (tiru2~)

Apakah method penulisan dalam blog anda?

bkn stakat psl idop..tp psl aku..org2 skeliling aku and ape yg aku buat dgn dorg..tp byk je memory yg aku skip..xsempat nk tulis..tenet utp ni amat 'laju' smp nyampah sgt2...aku nk msuk blogspot mmg xpat...bru je dpt blk ni..isk..byk je cter xsempat nk post...malas nk update..then method penulisan dlm blog saya ialah...santai~! (:

Pernah terasa nak hapuskan blog anda?

apsl nk hapus??ade je org baca..aku sndri pn kdg2 ske bace blk..haha..zaman berubah..dlu hingusan..skg dah remaja ke arah dewasa...da salah cara jwb soklan ni..haha..xpenah rs nk hapuskan pn blog ini :D

Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?

psl blog dia ke psl dia neh?hahahaha..klu psl blog..aku pn da lame xbace blog bdk neh..hahaha..bz bz..aku knal olin neh kejap je pn..time intern dlu..minah ni tinggi..mcm mak dia..aku xtawu n xknal sgt pn minah neh cmane...yg aku tawu..time mkn dia mmg bsemangat..kagum beta melihatnya..klu sape2 yg xde selera..ajak r mkn dgn olin neh..confirm selera kamu dtg blk punye..lalalala~ (aci x? :P)

***********************************************
p/s: 2nd tag aku buat lenkali.. :P

Thursday, April 16, 2009

LoVe

Tolong beritahu si dia,aku ada pesanan buatnya..
Tolong beritahu si dia,cinta agung adalah cintaNya..
Tolong beritahu si dia,cinta manusia bakal membuatnya alpa..
Tolong nasihati si dia,jgn menyintaiku lbh dr dia menyintai Yang Maha Esa..
Tolong nasihati si dia,jgn mengingatiku lbh dr dia mengingati Yang Maha Kuasa..
Tolong nasihati si dia,jgn mendoakanku lbh dr dia mendoakan ibu bapanya..
Tolong katakan pada si dia,dahulukan Allah krn di situ ada syurga..
Tolong katakan pada si dia,dahulukan ibu bapanya krn di telapak KAKI mereka itu syurganya..
Tolong ingatkan si dia,aku terpikat kerana imannya bukan rupa..
Tolong ingatkan si dia,aku lebih cintakan zuhudnya bukan harta..
Tolong ingatkan si dia,aku kasihinya kerana santunnya..
Tolong tegur si dia,bila dia mula mengagungkan cinta manusia..
Tolong tegur si dia,bila dia tenggelam dalam angan-angannya..
Tolong tegur si dia,andai nafsu mengawal fikirannya..
Tolong sedarkan si dia, aku milik Yang Maha Esa..
Tolong sedarkan si dia, aku masih milik keluarga..
Tolong sedarkan si dia, tanggungjawabnya besar kepada keluarganya..
Tolong sabarkan si dia..
usah ucap cinta di kala cita-cita belum terlaksana..
Tolong sabarkan si dia,andai diri ini enggan dirapati kerana menjaga batasan cinta...
Tolong sabarkan si dia, bila jarak mejadi penyebab bertambah rindunya.. Tolong pesan padanya,aku tidak mahu menjadi fitnah besar kepadanya..
Tolong pesan padanya, aku tak mahu menjadi punca kegagalannya..
Tolong pesan padanya, aku membiarkan Yang Esa menjaga dirinya..
Tolong khabarkan pada si dia,aku tidak mahu melekakan dia..
Tolong khabarkan pada si dia,aku mahu dia berjaya dalam impian dan cita-citanya..
Tolong khabarkan pada si dia..
jadilah penyokong dalam kejayaanku.. Tolong sampaikan pada si dia, aku mendambakan cinta suci yang terjaga..
Tolong sampaikan pada si dia,cinta kerana Allah tidak ternilai harganya..
Tolong sampaikan pada si dia,hubungan ini terjaga selagi dia menjaga hubungan dengan Yang Maha Kuasa..