Sunday, January 31, 2016

Lukisan Hati


Berlari dan terus berlari moga bertemu kebahagiaan yg dicari...

Adakah sudah berjalan mencari atau masih memilih jalan untuk mencari..

If u think your life is complicated, then find a way to make it simple..langkah demi langkah!





Monday, August 31, 2015

Monday, June 8, 2015

Busy

Yes it is. Am I that busy? K.bai

Thursday, June 4, 2015

Tertinggal Train

Dont wish u read it..but do read it ^^

Masihkah ada ruang..
Peluang di depan mata memanggil2..
Dan mungkin hanya sekali bergolek..
Dengan sedikit bump berduri..

Kau punya pilihan sendiri..
Mahu teruskan di jalan sebelah kanan..
Demi satu cerita masa depan..
Gagahlah berlari..
Walau dengan beban di kaki..
Langkahlah dengan sabar dan berani..

A man of a few words..again?
He was there..
And "abah" was here..
Pilih mana yg kau mahu..
Dan pilih mana yang kau suka..
Kerana kedua2nya adalah aku!kah3

Sunday, May 24, 2015

Lookahead

Minggu ni tersangat penat kerana lemak2 telah bermahaI do.aja lela walau sedar sebelah hati sejak dari dulu lagi...

Terasa sedikit berat utk pindah ke rumah baru yg tak berapa baru tu..

Terasa sedikit excited bila brg2 dah hampir semua berjaya diangkut n dgn bantuan mover semestinya..lori pak etong and dua org bdk yg bkata boleh angkat brg naik tangga ke tingkat 3 (laa jiran wei.. dorg pon dok cni jgk)

Terasa tersangat excited tapi tak pasti bila minggu ni everyday bukak email je dpt email yg dah setahun lebih aku tak dapat..hmmmm

LOOKAHEAD!!

I miss my old days (phuii..poyo btol..phuii) with the rig, laut dan platform..or the people I work with and the people I deal with..cant explain more.

But am not sure how I am after 5 years with this profession

Appreciate the email and lets start look-ahead..if u get the feeling..hihihi ^^


Tuesday, May 19, 2015

Moving or Transfer

Pada suatu hari..gigih melangkah dari satu anak tangga ke satu anak tangga..setibanya di pintu grill dan cubaan membuka clockwise mangga dan counterclockwise master door eh pintu utama....

Kedengaran bunyi pintu depan rumah dan sapaan terus diterjah:

U tenant eh?

Haah..tapi saya mmg beli pon rumah ni..dalam process la sbb dia punye process prolong cket..

...silent..sepi tanpa kata..

Err u anak dua eh..wife menambah..

Haah..

..sambung silent..sepi kuasa dua..

Ermm..okla kami masuk dulu yer..sambil buat gelagat mcm org xsabar nak bersih rumah...

Eh..hmm..biar je la..next time je kita sambung bertego sapa..hahaha

Friday, May 15, 2015

15.5.2015

Lepas solat Jumaat dlm jam 3pm...dapat brg mcm gambar di bawah..sebelum tuu......jeng jeng jeng

Hmm ada demo psl tabung haji dgn 1mdb..aku terus je g NZ bwh ofis dgn ofismate..plan asal nak pekena ayam meletop di PNB food court xkesampaian.

Anney bg saya nasi goreng ayam dgn sirap limau ais..ok..smp je trus mtk kuah campurr please...done (sebelum dan selepas perabihh jagung manis tp tawar depan masjid tabung haji masa otw nak mai NZ G tower td).

Jom la aiskrim..mamat tu nak memphis tp xde..belasah je wei..sambar je kapiti (vanila rapsberry dgn white choc) and mamat tu amik magnum clasic kot...sorg lg xlayan aiskrim sbb batuk dan jaga suara utk tarik minggu depan..huu

Terus masuk ofis..akhirnya..ok sugar crush!! Hihihi

#wrc02 slide done
#cmos submitted on last day
#mom meeting update xsempat kasi setel...t.b.cont...
#email follow up boley la for today
#surprising all almost ready

Ps: aku confius dan rasa mcm mustahil..wish us luck on Monday!!!! N ples njoy the weken..hahahahaha ^^